Way logo BW 128

Find Your Way

TIEDOTE 13.12.2023

Futuricen uusi tytäryhtiö Way Interim tarjoaa yrityksille huippujohtajia ja -asiantuntijoita joustavasti

Futurice ja pitkän linjan digitaalisen muutoksen asiantuntijat Mika Repo ja Riikka Tanner ovat perustaneet uuden yrityksen, Way Interimin. Kyseessä on uuden ajan osaajaverkosto, joka tukee asiakkaita heidän muutostarpeissaan tarjoamalla kokeneita johtajia ja asiantuntijoita vaativiin liiketoiminnan kehitystarpeisiin.

Perustajakaksikko tuo mukanaan monipuolisen osaamisen eri toimialoilta kuten teknologiajäteistä, pankeista, vähittäiskaupasta, teleoperaattoreista, mediasta ja konsultointiyhtiöistä. Viimeksi Repo on toiminut Stockmannin Chief Digital Officerina ja Tanner vastaavasti Business Directorina Hasan-ryhmään kuuluvassa Frankly Partnersissa.

Way Interimin osaajaverkoston johtajat ja asiantuntijat  työskentelevät digitaalisen transformaation, generatiivisen tekoälyn, datavetoisen liiketoiminnan ja digitaalisen asiakaskokemuksen parissa. Heidän tavoitteenaan on luoda uusia liiketoimintamalleja ja kasvua, kiihdyttää asiakkaiden liiketoiminnan transformaatiota ja strategista uudistumista.

Terminä interim kuvaa eroa perinteiseen asiantuntija- ja konsultointiliiketoimintaan. Way Interimin kautta muutoshankkeita toteuttavat itsenäiset asiantuntijat ja yrittäjät, jotka työskentelevät asiakasyrityksissä asiakkaan edustajina, väliaikaisella toimeksiantosopimuksella. Interim-osaaja onkin usein vaihtoehto rekrytoinnille.

“Nopeasti muuttuvassa liiketoimintaympäristössä tarvittavaa osaamispääomaa voi olla hidasta saada yritykseen rekrytoimalla. Kasvuyrityksillä usein osaamistarpeet ja liiketoiminnan realiteetit eivät kohtaa. Yritys voi tarvita apua liiketoiminnan elinkaaren tiettyyn vaiheeseen, mutta osaamistarve ei ole pysyvä. Silloin rekrytoinnin sijaan ratkaisu voi löytyä väli- tai osa-aikaisesta johtajasta”, Way Interimin toimitusjohtaja ja toinen perustajista Mika Repo kommentoi.

“Tulevaisuuden työmarkkinat vaativat joustavuutta, innovatiivisuutta ja ennen kaikkea kykyä sopeutua nopeasti muuttuviin olosuhteisiin. Tämä voi tarkoittaa myös uusia, tilapäisiä johtamisrooleja. Maailmalla nämä niin kutsutut interim- ja fractional-johtajat ovat jo yleistymässä”, Repo jatkaa.

Way Interimin perustajat ovat työskennelleet muutoksen parissa eri toimialoja ja eri kokoluokkaa edustavien yritysten kanssa. Samalla he ovat nähneet kasvavan tarpeen uudelle tavalle johtaa organisaatioiden strategista uudistumista, yhdistämällä muutosjohtajien kokemus ja osaaminen ketteriin ja joustaviin työsuhdemuotoihin.

“Tulevaisuuden työelämässä ei enää rajoituta perinteisiin palkkatöihin. Yhä useammat ammattilaiset rakentavat uransa itsenäisesti, hyödyntäen alustayrityksiä ja -palveluita, jotka tarjoavat yhteisöllisyyttä, kehitysmahdollisuuksia ja ennen kaikkea vapautta määritellä oma työnsä. Haluamme olla osa tätä työn murrosta sen sijaan, että vain reagoisimme siihen, mitä eteen tulee”, kommentoi Way Interimin toinen perustajaosakas, yhtiön osaajaverkostosta vastaava Riikka Tanner. 

“Asiantuntijatehtävissä joustavat työmallit kuten freelancer-työ ovat yleistyneet. Johtamisessa vallitseva malli on kuitenkin edelleen palkkatyö. Nopeat muutokset asiakkaidemme liiketoiminnassa vaativat uusia kyvykkyyksiä sekä tilanteen mukaisia johtajapersoonia. Uskomme, että hyödyntämällä keikkajohtajuutta laajemmin voimme lisätä asiakasyritystemme kilpailukykyä tuomalla oikean osaamisen oikeaan paikkaan oikea-aikaisesti. Mika ja Riikka jakavat kanssamme näkemyksen tulevaisuuden työstä, joten uuden Family-yhtiön perustaminen heidän kanssaan oli valtavan luontevaa”, toteaa Futuricen Family-yhtiötoiminnasta vastaava Olli-Pekka Saksa.

Futuricen tytäryhtiöiden muodostaman “Futurice Familyn” yritykset toimivat digitalisaation edelläkävijöinä eri puolella Eurooppaa. Way Interim on Futuricen kuudes tytäryhtiö. Family-yhtiöiden perustaminen tulee jatkossakin olemaan yksi keskeisistä tavoista avata mahdollisuuksia sekä liiketoiminnan kehittämiselle että henkilökohtaiselle menestykselle ja kiihdyttää konsernin kasvua orgaanisesti.

 

Lisätietoja

Way Interim

Mika Repo 

Co-founder & CEO, Way Interim

+358 50 303 8260

mika.repo@wayinterim.com 

 

Futurice

Olli-Pekka Saksa

Vice President, Family Lead

+358 40 762 2925

olli-pekka.saksa@futurice.com 

 

Way Interimin tavoitteena on muuttaa maailmaa toimimalla työn murroksen edelläkävijänä ja mahdollistaa yhä useammalle johtajalle ja huippuasiantuntijalle omannäköinen työura. Way Interim toimii Tampereella, Helsingissä ja paikkariippumattomasti. Way Interim on perustettu  vuonna 2023 ja on osa Futurice Groupia. Tule mukaan verkostoomme osoitteessa www.wayinterim.com

Futurice on konkreettisiin ja kestäviin tuloksiin keskittynyt digitaalisen muutoksen tekijä. Autamme asiakkaitamme ratkaisemaan merkittävimmät ongelmansa ja löytämään tapoja vaikuttaa maailmaan positiivisesti. Rakennamme, skaalaamme ja ylläpidämme digitaalisen muutoksen ratkaisuja ja innovatiivisuutta ruokkivaa yhdessä tekemisen kulttuuria – käyttäjälähtöisesti.

Vuonna 2000 perustetussa yrityksessämme työskentelee noin 800 monipuolisista taustoista ponnistavaa asiantuntijaa yli 63 eri maasta. Juuremme ovat Pohjoismaissa, asenteemme globaali ja toimimme ympäri Eurooppaa. Lisätietoja: www.futurice.com